## 7th meeting of Bone Biology Forum Scientific Program

## Day 1 20th Aug Friday 2010

12:00 Registration

12:50 Opening Remarks Shigeaki Kato

Session I Moderator Toshio Matsumoto

13:00 Plenary Lecture I Ego Seeman (60min)

Bone Remodeling and Bone Structure - a bidirectional Pathway

Session II Moderator Seiji Fukumoto, Eiji Itoi

14:00 Lecture I Toshio Matsumoto (40min)

Mechanism of bone destruction and tumor expansion in myeloma bone disease

14:40 Communication I Mitsuru Saito (20 min)

Collagen cross-links as a determinant of bone quality: a possible explanation for

bone fragility in aging, osteoporosis, and diabetes mellitus.

15:00 Coffee Break (15min)

Session III Moderator Satoshi Soen

15:15 Lecture II Masako Ito (40min)

CT-based assessment of bone biomechanical properties

Session IV Moderator: Yoshiya Tanaka, Takeshi Miyamoto

15:55 Lecture III Naoyuki Takahashi (40min)

Characteristics of osteoclast precursors in vivo.

16:35 Communication II Tomoki Nakashima (20min)

Regulation of bone remodeling by osteoclastogenesis

16:55 Communication III Yuuki Imai (20min)

Anabolic Action of Androgen/Androgen Receptor in Osteoblasts

17:15 Coffee Break (15min)

Session V Moderator: Toshihiko Yanase, Koichi Matsuo

17:30 Communication IV Kei Yamana (20min)

Regulation of Bone Mass by Zfp521

17:50 Communication V Hirochika Kitagawa (20min)

Dissection of anti-inflammatory function of Glucocorticoid receptor

18:10 Lecture IV Sakae Tanaka (40min)

Mechanisms of regulation of osteoclast differentiation by TGF-beta

19:10 Welcome Reception; Remarks Toshio Matsumoto

Day 2 21st August Saturday 2010

Session VI Moderator Toshiyuki Yoneda

8:30 Plenary Lecture II Zena Werb (60min)

Common mechanisms regulating normal and malignant mammary epithelial

morphogenesis and metastasis to bone

Session VII Moderator Takeshi Imamura, Yasuhiro Minami

9:30 Communication VI Hiroshi Asahara (20min)

miRNA dependent regulation of cartilage development and homeostasis

9:50 Communication VII Shu Takeda (20min)

Regulation of Bone Remodeling with Micro RNA system

10:10 Lecture V Akira Kikuchi (40min)

Wnt5a: Its Signaling, Cellular Functions, and Diseases

10:50 Coffee Break (15min)

Session VIII Moderator Shigeaki Kato

11:05 Plenary Lecture III Leonard Freedman (60min)

Frailty: Molecular and Therapeutic Approaches

12:05 Lunch (75min)

Session IX Moderator Toshihisa Komori, Shiro Ikegawa

13:15 Lecture VI Riko Nishimura (40min)

Regulation of bone development by Sox9 and Osterix

13:55 Communication VIII Tomohiko Murakami (20min)

Endoplasmic reticulum stress transducer OASIS and bone formation

14:15 Communication IX Fumiko Yano (20min)

A Novel Thienoindazole-Derivative Small Compound Induces Chondrogenic

Differentiation without Promoting Hypertrophy through Runx1

Session X Moderator Akira Yamaguchi

14:35 Educative Lecture Toshio Hirano (60min)

Zinc signaling in bone and immunity

15:35 Closing Remarks Toshiyuki Yoneda